AT&T, Vodafone’a kancayı taktı

1983 yılında ABD’de kurulan AT&T, Amerika’nın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri.

loomberg ve farklı kaynaklardan yayınlanan habere göre önde gelen GSM firmalarından olan AT&T, İngiltere merkezli ve Dünya’nın 5 kıtasın da faaliyet gösteren GSM şirketi olan Vodafone’yi yüksek bir satın alma maliyeti ile almayı düşünüyor.

Gelecek yıl gerçekleşmesi beklenen bu satın alma tarihin en büyük satın alması olabilir. Şu anda resmi bir bilgi olmamasına rağmen kaynakların bu iki firmanın görüşmelere başladığı söyleniyor. Satışın ise 245 milyar dolarlık gibi tarihi bir fiyat olacağı iddia ediliyor. Tarihte bu fiyat bir rekor olarak görünüyor.
AT&T (Amerikan Telefon ve Telgraf Şirketi) telefondan internete kadar birçok alanda faaliyete sahip. Vodafone ise 1991 yılında kurulan bir GSM şirketi. Bunun yanında cep telefonu ve aksesuarları satışını da sürdürüyor. Dünya’nın tam 5 kıtasın da 32 kadar ülkede faaliyet gösteren bu firmanın %45′i Verizon’a ait. Böyle bir satın alma durumunda Verizon’un hisselerinin devredilmesi gerekiyor. Bu da Verizon’un kasasına buradan büyük bir mevla gireceği ve artık Vodafone’den bağımsız bir şekilde yoluna devam edeceği anlamına geliyor.

Reklam
Reklam

Akıllı Telefonlar Şehirleri Değiştiriyor