Ataşehir Belediyesi: Şehidin Ismi Verilen Caddedeki Değişikliği İBB Onaylamadı

Ataşehir Belediyesi, Şehit Komando Er Emre Anşin'in adının verildiği caddenin isminin değiştirilmesiyle ilgili iddialarının asılsız...

Ataşehir Belediyesi, Şehit Komando Er Emre Anşin'in adının verildiği caddenin isminin değiştirilmesiyle ilgili iddialarının asılsız olduğunu bildirdi. Açıklamada, şehidin adının verildiği Sakarya Caddesi'nin isminin değiştirilmesinin Büyükşehir Belediyesi'nce uygun görülmediği belirtildi.

Basın Danışmanı Cafer Özilhan imzasıyla Ataşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Komando Er Emre Anşin'in adının verildiği Ataşehir'deki caddenin isminin sessiz sedasız değiştirildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır. Şırnak'ta şehit olan ilçemiz sakinlerinden Komando Er Emre Anşin'in ismini yaşatmak için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından Ataşehir Belediye Meclisi'ne verilen 'ilçemiz sınırları içindeki Sakarya Caddesi'nin isminin Şehit Emre Anşin' olarak değişrilmesine ilişkin önerge mecliste CHP ve AKP'lilerin oylarıyla 'oy birliği' ile kabul edilmiştir." denildi.

Reklam
Reklam

Sokak ve cadde isimlerinin verilmesi ya da değiştirilmesi yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olmasından dolayı Ataşehir Belediye Meclisi'nce alınan kararın, İBB'ye iletidiği belirtilen açıklamada, "Ne yazık ki İBB, Ataşehir Sakarya Caddesi'nin isminin 'Şehit Emre Anşin' olarak değiştirilmesini onaylamamıştır. Bu nedenle Ataşehir Kaymakamı'nın şehidimizin ailesi ile birlikte Başkan Battal İlgezdi'nin de katıldığı törenle cadde girişine asılan 'Şehit Emre Anşin Caddesi' geçici isim tabelası İBB yetkililerince kaldırılarak yerine Sakarya Caddesi' tabelası yeniden asılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz