Ataşehir'de Plastik Poşet Kullanılmayacak

İSTANBUL (A.A) - Ataşehir Belediyesi Meclisi'nce alınan karar gereğince ilçede 15 Mart'tan itibaren plastik poşet kullanılmayacak.

İSTANBUL (A.A) - Ataşehir Belediyesi Meclisi'nce alınan karar gereğince ilçede 15 Mart'tan itibaren plastik poşet kullanılmayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede bez torba, file, kese kağıdı ve doğada çözülebilen biyobozunur poşet kullanımı yasal zorunluluk haline gelecek.

İşletmelerin 1 Mayıs'a kadar ellerindeki plastik poşetleri tüketmeleri beklenecek. Yapılacak denetimlerde, işletmeler bünyesinde plastik torba kullanımı tespit edilenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlem başlatılacak.

Reklam
Reklam

Bez torba, file, kese kağıdı, biyobozunur poşet kullanımını teşvik etmek için tanıtım kampanyaları yapılacak, bez torba ve kese kağıdı dağıtılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, plastik poşet kullanımıyla ilgili ilçe genelinde yapılan anket sonucunda Ataşehirliler'in yüzde 99,5 oranında bez torba, file, kese kağıdı ve biyobozunur poşet kullanımına "evet" dediklerini gördüklerini belirterek, vatandaşların duyarlılığına cevap verebilmek için "Bez Torba" kampanyasını başlattıklarını kaydetti.

Muhabir: Metin Tokgöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: