Atatürk Anıtı'nda tek kişilik protesto

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde Emrah Er adlı bir kişi, sırtında Türk Bayrağı ve elinde pankartla Atatürk Anıtı'nın kaidesine çıkarak, Doğu ve Güneydoğu'daki sokak gösterilerine tepki gösterdi.

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde 19 yaşındaki Emrah Er adlı bir kişi, sırtında Türk Bayrağı ve elinde pankartla Atatürk Anıtı'nın kaidesine çıkarak, Doğu ve Güneydoğu'daki sokak gösterilerine tepki gösterdi.

Karasu Atatürk Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'nda büstün kaidesine çıkan ve bir çayocağında çalıştığı belirtilen Emrah Er, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin 'sokağa çıkma' çağrılarına tepki gösterdi. Sırtında Türk Bayrağı ile Atatürk Büstü'ne çıkan Emrah Er, kendisinin Kürt kökenli olduğunu söyleyerek, 'Bu ülke hepimize yeter' dedi. Emrah Er'in elinde tuttuğu pankartta, 'Ben bir Kürt ailenin evladı olarak milleti sokağa dökme çağıranları kınıyorum ve tepkimi koyuyorum. Biz bu topraklarda asırlardır barış ve huzur içerisinde yaşıyoruz ve de yaşayacağız. Gavurlara hizmet etmeyi bırakın da huzur içerisinde yaşayalım. Bu ülke hepimize yeter' ifadeleri yer aldı.

Reklam
Reklam

Protestosunu bir süre sessiz şekilde sürdüren Emrah Er, Karasu Emniyetinde görevli polislerce indirilip polis merkezine götürüldükten sonra serbest bırakıldı. (DHA)