Atatürk Dilovası'nda Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım'da ebediyete intikal edilişinin 74. yılı anma töreni Dilovası Cumhuriyet...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım'da ebediyete intikal edilişinin 74. yılı anma töreni Dilovası Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Saat 09.05'de Dilovası Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan anma töreni etkinliklerde Dilovası Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Dilovası Belediyesi ve Dilovası Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri çelenklerinin konulmasının ardından sirenler çalınarak saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Dilovası Belediyesi düğün salonunda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mübeccel Çolakoğlu Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hilal Ayveri yaptı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından Mübeccel Çolakoğlu Ortaokulu öğrencileri Zeynep Orhan, “Mustafa Kemaller Tükenmez”, Berita Aba “Mustafa Kemal’e Giden Yol”, Yusuf Aba “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” ve Semanur Erpek ”Bir Tutkudur Mustafa Kemal” adlı şiirleri okudular.

Reklam
Reklam

Programda emekli öğretmenlerden Özdemir Kılıç kendi yazdığı 10 Kasım şiirini okumasının ardından, Mübeccel Çolakoğlu Ortaokulu öğrencilerinin Oratoryo’su ile devam etti. Öğrenciler tarafından yapılan oratoryoda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği yemen türküsü, vardar ovası ve kırmızı gülün alı var türküleri seslendirildi.

Liseler arasında düzenlenen, “Barışçı yönüyle Atatürk” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ortaokullar arası düzenlenen “Atatürk” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren ve ilkokullar arasında düzenlenen “Düşlerimizde Atatürk” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Dilovası Belediye Başkan Vekili Aydın Özel ve Dilovası Garnizon Komutanı Jandarma Üst teğmen Barış Deniz Keser verdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: