Atatürk Gkv Özel Okulları’nda Hüzünle Anıldı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında sahnelenen Atam İzindeyiz adlı oratoryo izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Atatürk’ün...

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında sahnelenen Atam İzindeyiz adlı oratoryo izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Atatürk’ün yaşamından kesitlerin anlatıldığı oratoryoda Elif’in Kağnısı canlandırılırken izleyenler öğrencileri dakikalarca ayakta alkışladı.

GKV Özel Okulları’nda düzenlenen Atatürk’ü anma töreni hüzünlü geçti. GKV Liseleri öğrencileri tarafından hazırlanan törene GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri, Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Sevin Göksever ve çok sayıda konuk katıldı.

Reklam
Reklam

Atatürk’ün yaşamından kesitler anlatan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili yaptığı konuşmasında, “Evet, onu Türk ulusuna anlatmaya gerek yoktu. O'na "Ordu yok" dediler, "Yapılır" dedi; "Para yok" dediler, "Bulunur" dedi; "Düşman çok" dediler, "Yenilir!" dedi ve bütün dedikleri oldu. Bugün aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle andığımız Ulu Önder Atatürk’ün başarısını sadece biz değil tüm dünya çok iyi bilmektedir. Yıllarca ihmal edilmiş, sömürülmüş, sahipsiz kalmış bir milleti yeniden canlandırıp, şahlandıran Mustafa Kemal’i 74 yıldır kalbinde ve belleğinde yaşatan yüce Türk ulusu ona borcunu asla ödeyemeyecektir. Çünkü o, ulusal egemenlik uğrunda canını vermeyi bir vicdan ve namus borcu olarak kabul etmiş ve “Türk’ün özsaygısı ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Bundan ötürü, ya bağımsızlık, ya ölüm!” diyerek tüm dünyada özgürlüğün sembolü haline gelmiştir. Atatürk gibi bir önderimiz olduğu için biz bugün hala birçok devletin göz diktiği bu topraklarda başımız dik yaşıyoruz. Ancak, bu kez “Silâhı ile olduğu gibi aklı ile de mücadele mecburiyetinde olan milletimizin birincisinde gösterdiği kudreti, ikincisinde de göstereceğine asla şüphem yoktur” diyen Atamızın işaret ettiği gibi, mücadelemizin temeli bilim, teknoloji, sanayi ve ekonomiden alacağımız güç olmalıdır. Aziz Atatürk, Sensizliğimizin 74. yılında “hangi durum ve koşulda olursa olsun bizden beklediğin kutsal vazifemizi” yerine getirmenin çabası içindeyiz. Biz Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak genç Mustafa Kemaller yetiştirmeye ve temellerini çağdaşlık üzerine kurduğun cumhuriyeti, ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız. Şundan emin olmalısın ki; sana özlemimiz ve hayranlığımız her geçen gün daha da artmaktadır. Tarifsiz hüzün içinde olduğumuz bu 10 Kasım sabahında da seni ve kahraman silah arkadaşlarını, canlarını bu ülke için feda eden tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından Dünya Liderleri Gözüyle Atatürk adlı sunum Türkçe ve İngilizce olarak öğrenciler tarafından seslendirildi. Güneşin Adı Atatürk” adlı film gösteriminin ardından Bu Kalp Seni Unutur Mu P adlı gösteriyle Atatürk’ün yaşamının değişik dönemlerinde çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir slâyt şov gösterimi gerçekleştirildi.

Atatürk’ün Gençliğe hitabesinin de seslendirildiği anma töreninde Gençliğin Ata’ya cevabı salonda bulunan bütün öğrenceler tarafından seslendirildi. Anma törenlerine damgasını izindeyiz Atam adlı oratoryo vurdu. GKV Özel Liseleri öğretmenlerinden Nermin Esen, Birjan Çelik, Abdulkadir Summak, Murat Öngen, Mehmet Serceler, Esra Karadavut Baykan ve Sadet Tuğca’nın iş birliğiyle hazırladığı ve 35 öğrencinin rol aldığı oratoryoda konuklar gözyaşlarına hakim olamadı. Elifin Kağnısının sahnelendiği an gözyaşlarını tutamayan konuklar sahnedeki yüksek performanslarından dolayı öğrencileri dakikalarca ayakta alkışladı.

Atam İzindeyiz adlı oratoryonun ardından öğrencileri tebrik eden konuklar günün anısına birer hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı. Atatürk Haftası süresince çeşitli etkinliklerin yapılacağı GKV Özel Okullarında yarın saat 09.05’te de anma töreni yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: