Atatürk İçin Koştular

Selçuk’ta her yıl 21 Aralık günü geleneksel hale getirilen Atatürk Kır koşusu başarıyla tamamlandı. Koşuyu...

Selçuk’ta her yıl 21 Aralık günü geleneksel hale getirilen Atatürk Kır koşusu başarıyla tamamlandı. Koşuyu tamamlayan sporcu öğrencilere madalya verildi.

200’e yakın öğrencinin katıldığı Kır koşusu Selçuk’taki yürüyüş yolu olarak kullanılan Dutlu Yolda düzenlendi. Beden Eğitimi öğretmenlerinin gözetimi altında gerçekleşen koşu 3 kategoride tamamlandı. Oldukça başarılı gerçekleşen Atatürk Kır Koşusu madalya töreni ile sona erdi.

Selçuk Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ödül törenine ilçe Kaymakamı Ayhan Boyacı, Milli Eğitim Müfettişi Mehmet acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, ilçedeki okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve sporcular katıldı.

Reklam
Reklam

Ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, her yıl 21 Aralık’ta “Atatürk Kır Koşunu”nu düzenlediklerini ve bunu geleneksel hale getirdiklerini belirterek; öğrencilere şöyle seslendi: “Gazi Mustafa Kemal’i andığımız bu günde onun kurduğu Cumhuriyeti, onun ilke ve inkılâplarını, sonsuza kadar yaşatacak ve sonsuza kadar yaşatmayı azmetmiş genç kuşaklar olarak Büyük Önderimizin dediği gibi “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözlerini de sonsuza kadar benliğinize taşımanızı istiyorum”

İlçe Milli Eğitim Müdürü özer Baki Şimşek; son olarak bu etkinlikte emeği geçen beden eğitimi öğretmenlerine ve sporcu öğrencilere teşekkür etti.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı yaptığı konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık’ta Ankara’ya geldiği gün olduğunu, bu nedenle Türkiye’nin her yerinde büyük bir coşkuyla kutlandığını, bu kapsamda çeşitli sportif faaliyetler yapıldığını söyledi. Bu çerçevede Selçuk’ta da her yıl 27 Aralık’ta geleneksel hale gelen Kır Koşusunun bu yıl da başarıyla tamamlandığını ifade eden Kaymakam Boyacı, bu etkinliğe katılan tüm öğrencileri kutladığını belirtti. Etkinlikte görev alan öğretmenlere de teşekkür eden Kaymakam Boyacı, bu tür etkinliklerin her zaman yapılması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Atatürk Kır Koşusunda dereceye giren ve madalya alan öğrencilerin isimleri şöyle:

Küçük Kızlar kategorisinde; birinci Sibel Süer (19 Mayıs), ikinci Fatma Öztürk (Sekizeylül), üçüncü Rabia Pınarbaşı (19 Mayıs), dördüncü Nursel Akpınar (Sekizeylül), beşinci Fatma Akgünoğlu (Fatma Günay) ve altıncı Zeynep Sude Taşkıran (Gazi Mustafa Kemal)

Küçük Erkekler Kategorisinde; birinci Oğuzhan Dindar (Fatma Günay), ikinci Mertcan Keskinkılıç (Fatma Günay), üçüncü Hamit Doğan Yıldız (19 mayıs), dördüncü Seymen Duran (Fatma Günay), beşinci Murat Ecer (Sekizeylül) ve altıncı Habip Koç (Fatma Günay)

Yıldız Kızlar; birinci Şükran Koç (Fatma Günay), ikinci Zeynep Yanıter (Fatma Günay), üçüncü Merve İşkar (Sekizeylül), dördüncü Arjin kaya (19 mayıs), beşinci Buse Karasu (Fatma Günay) ve altıncı Melisa Oktay (Atatürk)

Yıldız Erkekler; birinci Ali Gazi (İsabey), ikinci İlker Karademir (19 Mayıs), üçüncü Ramazan Selek (19 Mayıs), dördüncü Mustafa Selek (19 Mayıs), beşinci Mehmet Durabay (İsabey) ve altıncı Muharrem Bektaş (Sekizeylül)

Reklam
Reklam

Genç Kızlar; birinci Raziye Pınarbaşı (Selçuk Lisesi), ikinci Leyla Koç (METEM), üçüncü Çağla Kasnak (METEM), dördüncü Zeynep Ancar (METEM), beşinci Kader Yıldırım (Anadolu Lisesi) ve altıncı melek Öztürk (METEM).

Genç Erkekler; birinci Fırat Abak (Selçuk Lisesi), ikinci Eyüp Ayhan 8Selçuk Lisesi), üçüncü Resul Koç (Selçuk Lisesi), dördüncü Mehmet Görür (METEM), beşinci Cem Adsız (METEM) ve altıncı Mehmet Avcı (Selçuk Lisesi).

Dereceye giren sporcu öğrencilere madalyalarını Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Milli Eğitim Müfettişi Mehmet Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Selçuk Lisesi Müdürü Ülker Zengin, METEM Müdürü Sedat Yeşilyağcı, Fatma Günay Ortaokulu Müdürü Ali Rıza Çelebi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: