Atatürk İlkokulu'nda ”kardeş Sınıf” Uygulaması

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulunda başlatılan “Kardeş sınıf” uygulamasında ikinci sınıf öğrencileri Ankara’dan kendilerine yeni...

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulunda başlatılan “Kardeş sınıf” uygulamasında ikinci sınıf öğrencileri Ankara’dan kendilerine yeni arkadaşlar edindi.

Hisarcık Merkez Atatürk İlkokulu 2A, 2B ve 2C sınıflarında okumakta olan 20 öğrenci “Kardeş sınıf” uygulamasıyla Ankara Batıkent Mehmet Akif İnan Okulu ikinci sınıf öğrencileriyle mektup arkadaşlığına başladılar.

“Kardeş sınıf” uygulamasıyla öğrencilerin kendilerini ifade edebilme ve iletişim becerilerini arttırmayı hedeflediklerini söyleyen 2C Sınıfı Sınıf Öğretmeni Cemile Karayiyen, “ Arkadaşım olan Ankara Batıkent Mehmet Akif İnan İlkokulu 2.Sınıf Öğretmeni Tuğba Yılmaz ile sınıflarımız arasında “ Kardeş sınıf” uygulaması başlatmaya karar verdik. Okulumuz 2. Sınıfların 3 şubesinden 20 öğrenci Ankara Batıkent Mehmet Akif İnan Okulu 2. Sınıf öğrencileri ile ilk etapta mektup arkadaşlığına başladı. Daha sonra hediyeleşme ve iletişim kurma aşamalarının ardından karşılıklı ziyaretler planlıyoruz. Öğrenciler arasında dostluk bağının pekiştirilmesi açısından sınıflar arası kardeş okul uygulamasının yararlı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: