Atatürk Olimpiyat Stadı elektriğini kendisi sağlayacak

Atatürk Olimpiyat Stadı, güneş panelleri aracılığıyla yılda 1,2 megawatt elektrik enerjisi üretecek.

Türkiye'nin olimpiyat oyunlarını düzenleme isteği çerçevesinde, bir spor kompleksi olarak düşünülen ve 116 milyon 500 bin dolar harcanarak yapılan Atatürk Olimpiyat Stadı'nın, ay şeklinde olan tribününün üzerine yerleştirilmesi planlanan ve bu konuda yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından, güneş panelleri aracılığıyla kendi enerjisini üretmesi hedefleniyor.

Güneş enerjisi panelleriyle enerji üretimi projelerine Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası'nın sağladığı kredi desteğini alabilmek için bilimsel çalışma başlatan İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (İOOHDK), bu kapsamda işbirliği içine girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ardından, şimdi de Japon yetkililerle panellerin yerleştirilmesi konusunda işbirliği içine girdi.

Reklam
Reklam

İOOHDK Genel Koordinatörü Yalçın Aksoy, Olimpiyat Stadı için aylık ortalama 17-18 bin YTL elektrik faturası ödediklerini belirtti.

Aksoy, güneş panellerini yaptırıp yaptırmamanın bilimsel araştırmalardan sonra netleşeceğini belirtti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda üretilecek 1,2 megawattlık enerjinin, bir köyün tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek bir güç olduğu belirtildi.