Atatürk Ölümünün 74. Yıldönümünde Manisa'da Da Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Manisa'da tören ve çeşitli etkinliklerle anıldı. İlk olarak Vali...

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Manisa'da tören ve çeşitli etkinliklerle anıldı. İlk olarak Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutan Tuğgeneral Nehir Aydın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koydu. Saat 09.05'te başlayan siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklâl Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi. Bu sırada arabalar korna veya sirenlerini çaldı.

Reklam
Reklam

Daha sonra Vali Daşöz ve beraberindekiler, Tarzan Meydanı'ndaki "Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşları" adlı halı ve Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'ndaki "Atatürk Fotoğrafları" sergilerini açtı. Belediye Kültür Sitesi'nde Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programında ise Okul Müdürü M.Kaya Doğan, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Tarih öğretmeni Muharrem Türkseven de "Atatürk ve Cumhuriyet" konusunu anlattı. Anma programı oratoryo ile sona erdi. Ayrıca anma etkinlikleri kapsamında Kitapsarayı'nda da "Atatürk ve Cumhuriyet Kitapları" adlı bir sergi açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: