Atatürk Selanik’te doğduğu evde anıldı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle aralarında engelli çocukların da bulunduğu ilköğretim okulu öğrencileri Selanik’e götürüldü.

Bakırköylü yurttaşların Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, canlarını hiçe sayarak yarattığı Cumhuriyeti ve onun getirdiği değerleri sahiplendiğini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, vatandaşlardan aldıkları samimi destekle şimdiye kadar öğrencilerle Anıtkabir’e gittiklerini, Samsun’a çıktıklarını ve Çanakkale Şehitlikleri’ni ziyaret ettiklerini aktardı. Bu gezilere ek olarak Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi 10 Kasım günü Bakırköy’deki ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan bir grupla ziyaret ettiklerini söyleyen Erzen, şunları ekledi:

Reklam
Reklam

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 73. yılında saygı duruşunu Bakırköylü öğrenciler Selanik’te saat 9’u 5 geçe yapmanın ve onu doğduğu evde anmanın ayrı bir gururunu yaşıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının çağdaşlığa, uygarlığa, bize gösterdiği hedeflere, aklın ve bilimin ışığında olan bağlılığımızı ve onun yoktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması için elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza dair sözümüzü geçlerimiz hep birlikte Selanik’te bir kez daha veriyorlar.”

Törene katılan Bakırköy Belediyesi Basın Halkla İlişkiler müdürü Ruhsan Tezkan da “Bu evde, bu balkonda olmak anlatılamaz ve tarif edilemez bir duygu. Biz belediye başkanımız Sayın Ateş Ünal Erzen tarafından bu duyguyu yaşamak üzere gençlerimizle buraya geldik. Umarız ki, tüm gençlerimiz bu duyguyu yaşama imkanı bulurlar" dedi.

Görme engelli Kerim ve Selim Altınok kardeşler Atatürk’ün çok sevdiği şarkılar olan "Yemen Türküsü", "Vardar Ovası" ve "Kırmızı Gülün Adı Var"ı gitar ve mandolinleriyle Selanik’te doğduğu evin balkonundan seslendirdiler. Öğrenciler Atatürk’ün müze evini de ziyaret ettiler.

Reklam
Reklam

ANKA