Atatürk Üniversitesi, Amerikan Üniversiteleriyle İşbirliğini Genişletiyor

Omaha kampüsüne geçen heyet burada sağlık alanındaki faaliyetler hakkında bilgi alarak, Simülasyon merkezini ziyaret etti.Sağlık...

Omaha kampüsüne geçen heyet burada sağlık alanındaki faaliyetler hakkında bilgi alarak, Simülasyon merkezini ziyaret etti.

Sağlık ve araştırma konusunda Rektör Yardımcısı Dr. Jenifer Larsen ve Halk sağlığı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayman El Mohandes ile de görüşmeler yapıldı. Biyoistatistik alanında uzaktan doktora programlarının olduğunu, öğretim elemanlarımızdan gönderilmesi halinde memnuiyetle kabul edip ortak çalışmalar yapabileceklerini belirttiler.

NASA için mayın temizleme robotları geliştirildiği, Peter Kiewit Enstitüsü (Bilgi Teknolojileri) ve Mühendislik Fakültesi de ziyaret edildi. Yüksek lisans öğrencilerinin çalıştıkları robotik simülasyon laboratuvar çalışmaları da yerinde görüldü.

Reklam
Reklam

130 ülkeden 1789 yabancı öğrencisi olan Uluslararası çalışmalar ve programlar birimi Dekanı Thomas Gouttierre ve ekibi ile görüşüldü.

18 ay-4 yaş arası çocukların eğitim gördükleri laboratuvar okullarında halka ve akademik elemanlara hizmet sunulan Çocuk Gelişim laboratuvarı hakkında bilgi alınıldı.

Eğitim ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri ile buluşan heyet, Eğitim Bilimleri, özel öğretim ve yabancı dil eğitimi konusundaki işbirliği fırsatları görüşülerek, lisans ve lisansüstü düzeyde işbirliği yapılabileceği konusunda fikir birliğine varıldı.

Ziyaretin son gününde Üniversitenin mütevelli heyeti tarafından toplantılarına davet edilen Atatürk Üniversitesi heyetine, ekrandan üniversitemizin kuruluşunda çekilen fotoğraf yansıtıldı. Slaytın ardından Rektör Koçak’a mütevelli heyeti başkanının imzaladığı tanınma/kararlılık belgesi verildi.

Pittsburgh ve Nebraska üniversitelerinde yapılan görüşmelerin sonucunda Koçak şunları söyledi: “Mevcut ilişkilerin artırılması konusunda iyi niyet ve kararlılıklarımızı vurguladık. Özellikle Nebraska Üniversitesi ile sürdürülebilir işbirliği imkânlarının olduğunu ve bunun için üniversitemizin öğretim elemanları ve öğrencilerine kolaylıklar sağlanabileceğini gördük. Nebraska Üniversitesi yönetiminin yanında eyalet yönetiminin de işbirliği çalışmalarımızı destekliyorlar. Üniversite olarak biz de gerekli bilgilendirme ve teşviklerin yapılmasını kararlaştırdık.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz