Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ağırman:

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "Erkekler, eşlerini cennet hurisi, dünya güzeli, çocuklarını da Allah'ın emaneti

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "Erkekler, eşlerini cennet hurisi, dünya güzeli, çocuklarını da Allah'ın emaneti ve cennet meyvesi olarak görürse, o ailenin yeri cennet köşelerindeki bir bahçe olur" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, "Aile Haftası" etkinlikleri kapsamında Havuzbaşı'ndan başlanarak Yakutiye Medresesi önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yakutiye Medresesi önünde oluşturulan platformda, ailenin toplumdaki yerinin kavranması ve önemine dikkat çekmek yapılan programda konuşan Ağırman, ailenin ayakta durabilmesi için eşlere karşılıklı olarak büyük görevler düştüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Ailenin temelinde özveri, saygı ve sevginin bulunduğunu belirten Ağırman, şunları kaydetti:

"Ahirette cennet neyse bu dünyada aile yuvası odur. Allah Kuran-ı Kerim'de insanların öldükten sonra cennette çok iyi rahat edeceklerini haber verir. Akşama kadar olan yorgunluğumuz, açlığımız, susuzluğumuz aile yuvasında giderilir. Büyüklerimize olan hasret, çocuklara olan sevgi aile yuvasında teskin edilir. Ancak son zamanlarda maalesef toplumumuz dünyanın değişik yerlerindeki kötü gidişin tesirinde kalarak aileye gereken önemi vermeme gibi konuma düştü. Erkek ve kadının üzerine düşen sorumluluklar vardır. Erkekler, aile yuvasını cennet bahçelerinden bir bahçeye çevirmekle yükümlüdür. Toplum, örf, adet, gelenek ve din size bu görevi vermiştir. Sizin göreviniz aile yuvanızı cennet bahçelerinden bir bahçeye çevirmedir."

Ağırman, bir erkeğin ailesini cennet bahçelerinden, birine çevirmek için üç şeye dikkat etmesi gerektiğini, bunların başında eşini dünya güzeli ve cennet hurisi olarak görmesi gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Allah'ın kendisine lütfettiği eşine kötü davranılmaması gerektiğini ifade eden Ağırman, şöyle konuştu:

"Allah'ın kendisine lütfettiği eşine, hanımına dünya güzeli ve cennet hurisi olarak görmesi gerekir. Allah'ın kendisine lütfettiği çocuklarına Allah armağanı, cennet meyvesi olarak görmesi ve bakması gerekir. Bütün mesaisini gayretini ve her türlü performansını aile yuvası için cennet hurisi, dünya güzeli olan eşi, cennet meyvesi, Allah armağanı olan çocukları için seferber etmesi gerekir. Erkekler, eşlerini cennet hurisi, dünya güzeli, çocuklarını da Allah'ın emaneti ve cennet meyvesi olarak görürse, o ailenin yeri cennet köşelerindeki bir bahçe olur."

Programa, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın öğrenciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: