Atatürk Üniversitesi'nde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Kermesi

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle kermes düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle kermes düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen kermesin açılışı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Nadiye Özer ve öğretim üyeleri tarafından yapıldı. Özer, burada yaptığı konuşmada, ülkede engelsiz yaşamla ilgili çalışmaların hız kazandığını, sadece 3 Aralık değil yılın her günü duyarlılık ve farkındalığın artması gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Özer, şöyle devam etti: "3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve sonrasında oluşturacağımız etkinliklere zemin hazırlamak amacıyla bugün 'Hayatı paylaşmak için hep beraber el ele engelleri yenmeye' sloganıyla gıda kermesi düzenledik. Yine aynı sloganla bir alışveriş merkezinde stand açacağız. Standımızda broşür dağıtarak, erişilebilirlik ve engelsiz yaşama yönelik bilgiler vererek, neler yapabileceğimizi konuşarak, farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki engeller birlikte aşılır ve kişinin yapmak istediklerini yapamaması yanında, yapacaklarının farkında olamaması da bir engeldir." Davetliler, açılışın ardından kermes alanını dolaşıp ikram edilen yemekleri tattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz