Atatürk Üniversitesi'nde Kayıtlar Başladı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, köklü bir üniversiteye sahip olduklarını belirterek, "Üniversitemizin fakülte ve yüksek okullarında yeni eğitim-öğretim

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, köklü bir üniversiteye sahip olduklarını belirterek, "Üniversitemizin fakülte ve yüksek okullarında yeni eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı. Bu yıl 30 bin öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz" dedi.

Rektör Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Atatürk Üniversitesi'ni lisans, ön lisans, açık öğretim ve uzaktan eğitim programları için 30 bin öğrencinin tercih ettiğini ifade ederek, öğrencilerin terminal ve havalimanından otobüslerle alınarak, fakültelerine götürüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Öğrencilere sahip çıktıklarını ifade eden Koçak, "Gerek havalimanından, gerek otogardan öğrencilerimizi alıp, kayıtlarını yaptırıyoruz. Eğitim-öğretim ekimde başlayacak. Hem bizim öğrencilerimize hem Türkiye'deki diğer üniversiteleri tercih ederek, okuyan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Huzurlu bir ders yılı olmasını temenni eden Koçak, şunları kaydetti:

"İnşallah ülkemiz için de huzurlu bir eğitim yılı olur. Çünkü çevremizde çok farklı olaylar oluyor. Hepimizi etkileyen olaylar onlar. Eğitim-öğretim yılının başlaması, öğrencilerin yeniden biraraya gelmesi önemlidir. Bu noktada dikkatli olmak durumundayız, etrafta olan olaylardan dolayı. Atatürk Üniversitesi bu konuda huzurlu bir üniversitedir. İnşallah bu huzur ortamı artarak devam edecek. Geçen yılki öğrenci sayımız örgün öğretimde 51 bin 500'dü. Uzaktan eğitim ve açıköğretimde 22 bindi. Şuandaki kayıtlara göre örgün öğretime 12 bin öğrenci, açık öğretim ve sürekli eğitimle birlikte yaklaşık 30 bin civarında öğrenci olacak. Atatürk Üniversitesi'nde öğrenci sayımız yüz binlere yaklaşacak. Erzurum için avantajlı bir sayı demektir."

Reklam
Reklam

Atatürk Üniversitesi'ni tercih edenlerin kaliteli bir eğitim alacağını vurgulayan Koçak, "Herkes bugüne kadar Atatürk Üniversiteli olmaktan hep gururla bahsetmiştir. Burada güzel bir ortam bulacaklar. Yurtlarıyla, kampüsüyle, sosyal yaşantısı ve öğretim üyelerine yönelik lojmanıyla hakikaten Türkiye'nin en güzel üniversitelerinden, en güzel kampüslerinden biri. Üniversitemizin fakülte ve yüksek okullarında yeni eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı. Bu yıl 30 bin öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi'nin gerek bölgeye, gerek Kafkaslara gerekse Avrupa'ya yönelik çalışmalarıyla misyonunun yerine getirmeye devam ettiğinin altını çizen Koçak, beklentilerin yüksek olduğu bir üniversite olduğu için sorumluluklarını çok daha fazla olduğunu ifade etti.

Bu arada, üniversite kayıtları başladığı için Atatürk Üniversitesi yerleşkesine prefabrike öğrenci kayıt bürosu oluşturuldu. İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Desteklik Polis ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, stant kuruldu.

Reklam
Reklam

Polis ekipleri, farklı illerden gelen öğrencilere broşür dağıtarak, bilgilendirmeye çalışıyor.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: