Atatürk Üniversitesi'nin Girişine Yapılan Üst Geçit

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi, Atatürk Üniversitesi girişine yapılan yaya üst geçidinin estetik olmadığını savundu.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi, Atatürk Üniversitesi girişine yapılan yaya üst geçidinin estetik olmadığını savundu.

İMO'dan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Üniversitesi girişinde yer alan kavşakta güvenli bir yaya geçidi yapılmasının yıllardır süregelen bir ihtiyaç olduğu belirtildi. Oda olarak üniversite kavşağında yapılan yaya üst geçidinin her aşamasının takip edildiği belirtilen açıklamada, şöyle derildi:

"Şehrin girişinde yapılacak olan bu yapının görsel olarak estetik, aynı zamanda kullanım yönüyle de işlevsel olma zorunluluğu vardır. İMO Erzurum Şubesi olarak üniversite kavşağında yapılan yaya üst geçidini yapım aşaması boyunca takip ettik. 'Acaba sonunda nasıl bir eser ortaya çıkacak' diye merakla bekledik. Şehrin batıya açılan kapısında estetik olmaktan çok uzak olan bu geçidin işlevselliğini de bugüne kadar gözlemledik. Ortaya çıkan çelik yığınının son zamanların popüler deyimiyle 'ucube' görüntüsünün yanında ne yazık ki fonksiyonellik açısından da yeterli olmadığı sonucuna vardık. Halkımızdan gelen tepkiler de bizim bu düşüncemizi destekler nitelikte olmuştur."

Reklam
Reklam

Açıklamada, her yönüyle daha iyi projelerin ortaya çıkması için tüm yatırımcı kurumların işbirliği yapması gerektiği kaydedildi.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: