Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Meclis'in İlk Yemeği

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Torbalı Şubesi, 23 Nisan'da bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Ulusal Egemenlik Yemeği'nde...

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Torbalı Şubesi, 23 Nisan'da bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Ulusal Egemenlik Yemeği'nde bir araya gelecek. Yemekte, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ilk gün mönüsü ikram edileceği belirtildi.

TBMM'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan etkinliği çerçevesinde, Torbalı Kapalı Pazar yerinde bir yemek organizasyonu düzenlenecek. Mönüde meclisin ilk açıldığı gün vekillerin yediği yemek olacak. Kuru fasulye, bulgur pilavı ve üzüm hoşafından oluşan yemeğe tüm vatandaşlar davet edildi. 23 Nisan etkinliği konusunda bilgi veren ADD Torbalı Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nursen Karaca, “Atatürk ve ilkelerine en çok ihtiyaç duyduğumuz, eserlerine dört elle sarılmamız gereken şu süreçte böyle bir etkinliğin anlamlı olacağını düşündük. Kapalı pazar yerindeki yemekte meclisin ilk menüsü olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu yemeği bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz. Meclisimizin kurulduğu zor şartları ve o günleri hep birlikte hatırlayalım” dedi.

Reklam
Reklam

"23 Nisan 1920’de açılan TBMM’nin ilk öğle yemeğini beraber yiyelim" sloganıyla gerçekleştirilen organizasyona yoğun katılım beklediklerini ifade eden Karaca, şunları söyledi: “Milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin açılışı, milli iradenin tek çatı altında toplandığı ve dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan’ın bizler için değeri tartışılamaz. Öylesine zor bir dönemde Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdikleri bu başarıyı bütün dünya takdir ediyor. Ülkemizde çeşitli şekillerle anılan bu milli bayramı biz de ilçemizde bu şekilde kutlamak istedik. Tüm vatandaşlarımızı meclisimizin ilk öğle yemeğini birlikte yemeye davet ediyoruz”

23 Nisan günü saat 12.00’den itibaren gerçekleşecek organizasyonun ücretsiz ve halka açık olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: