‘Atatürk’e Zehir Olan Balayı’ kitap fuarında okurla buluşacak

Gazeteci Aytekin Gezici, “Atatürk’e Zehir Olan Balayı” isimli kitabını 14-15 Ocak tarihlerinde TÜYAP Adana Kitap...

Gazeteci Aytekin Gezici, “Atatürk’e Zehir Olan Balayı” isimli kitabını 14-15 Ocak tarihlerinde TÜYAP Adana Kitap Fuarı’nda imzalayacak.
Gezici’nin bölgesel ekonomi gazetesi Refleks’te kaleme aldığı, “Resimli Adana Tarihi” başlıklı yazılarından bir seçkiden oluşan kitapta, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Latife Hanım'la evlendikten hemen sonra çıktığı Anadolu gezisinin Adana durağında, genç karı koca arasında yaşanan gelişmeleri anlatıyor.
Adana tarihinden şaşırtıcı kesitlerin, farklı konu başlıklarıyla yer aldığı kitap, ilk kez TÜYAP Adana Kitap Fuarı’nda okurla buluştu. Gazeteci Aytekin Gezici, “Resimli Adana Tarihi” dizisinin birinci kitabında, Atatürk’ün Adanalı dublörü Ayıcı Arif Bey’in hayat hikâyesi, Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşı’na sokmak için Adana’ya gelen İngiltere Başbakanı Churchil'in, ikram edilen şalgamın formülünü öğrenmek isteyince yaşanan trajikomik olaylar da anlatılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz