Atatürk'ü Vefatının 75. Yılı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Özcan, mesajında kahraman ulusla yepyeni bir devlet kuran ve bu kurucu kimlikle müreffeh bir geleceğe sağlam adımlar atılmasına sebep olan Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri, başarıları, eserleriyle hiç ölmeyecek, liderlik vasfını tarihe altın harflerle yazdırmış bir devlet adamı olduğunu belirtti. Onun genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin günümüzde ileri bir demokrasi anlayışıyla taçlanmış olarak yine onun gösterdiği hedefler dahilinde varlığını devam ettirdiğine değinen Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bu kutsal emaneti bizden devralacaklarına, cumhuriyetimizi daha ileri hedeflere ulaştıracaklarına kanaatim tamdır. Bu düşünce ve duygularla Kurtuluş Savaşı'mızın başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 75. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: