Atatürk’ün Altınova’ya Gelişinin 79. Yıldönümü Kutlanacak

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret edişinin 79. yıldönümü törenlerle...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret edişinin 79. yıldönümü törenlerle kutlanılacak.

13 Nisan 1934’te Atatürk’ün o dönemler Ayazment olan ismini ‘Altınova’ olarak değiştirdiği ziyaret nedeniyle; beldede düzenlenecek olan törenlerin belde merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanırken, hazırlanan törenin saat 08.45’de meydandaki Atatürk Anıtına Belediye Başkanı Asım Sürer öncülüğünde çelenklerin sunulmasıyla başlayacağı bildirildi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından, Atatürk ile ilgili beldedeki okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından, Altınova Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan tiyatro oyununun sergilenmesiyle programın sona ereceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: