Atatürk'ün Ankara Gelişinin Yıldönümü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, istiklal mücadelesini zafere ulaştıran süreçteki en önemli dönüm noktalarından...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, istiklal mücadelesini zafere ulaştıran süreçteki en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır” dedi.

Gül, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasında en önemli gücün, Türk milletinin, birlik ve beraberlik içinde bağımsızlığı uğruna sergilediği azim ve kararlılık olduğunu vurguladı. Milli kongrelerin toplanmasının ardından 27 Aralık 1919’da şehirlerine gelen Büyük Atatürk ve beraberindekileri karşılayan Ankaralıların, milli birliğin en güzel örneğini sergilediğini ifade eden Gül, mesajında şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Ankaralıların coşku ve heyecanları, Atatürk ve arkadaşlarına kendilerini bekleyen zorlu mücadelede büyük cesaret ve moral vermiştir. Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, istiklal mücadelesini zafere ulaştıran süreçteki en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Kurtuluş Savaşı’nın yönetim merkezi Ankara, TBMM’nin açılması, Cumhuriyet’in ilanı ve birçok önemli karara ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olma sorumluluğunu bugüne kadar layıkıyla yerine getirmiştir. Cumhuriyet’le birlikte büyüyen Ankara, sahip olduğu değerleri koruyarak gösterdiği gelişmeyle, bugün dünyanın sayılı başkentleri arasındaki yerini almıştır. Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: