Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi Yenimahalle’de Kutlandı

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 93. yılı Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı.Yenimahalle Belediye Başkanı...

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 93. yılı Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özarslan, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Başar Bal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Orhan Cemal Fersoy İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Yaşar, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür. Atatürk’ün, millete kendi iradesini ortaya koyma hakkını tanıdığı gündür. 27 Aralık hem milli mücadelenin hem de Cumhuriyet’in kuruluşunun sembolüdür” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ankara’nın “kurtuluş ve kuruluşu temsil eden” bir başkent olduğuna vurgu yapan Yaşar, “Bugünlere kolay gelmedik. Geçmişini unutanlar, geleceğe güvenle bakamazlar. Milli mücadelede Ankara’nın büyük önemi var. Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayarak ‘Paşam senin için ölmeye geldik’ diyen Seğmenlerin büyük önemi var. Doğduğumuz yerler farklı olsa da Ankara’da yaşayan herkesin Ankara’ya sahip çıkması gerekir” dedi.

Özarslan ise 27 Aralık gününün milli mücadele hareketinin halkla buluştuğu gün olduğunu belirterek, Ankara’nın Anadolu ihtilalinin sembolü olduğunu söyledi. Özarslan, “Samimi olarak ifade etmeliyim ki Başkanımız Fethi Yaşar’ın sıcaklığı ve samimiyeti ile bizler kendimizi burada evimizde gibi hissediyoruz. Fethi Başkan Yenimahalle için bir şanstır. Çünkü Ankara’nın en iyi, en çalışkan başkanıdır” diye konuştu.

Ankara’nın başkent oluşu ile ilgili slayt gösterinin izlenmesinin ardından seğmenlerin gösterisiyle coşan konuklar, seğmenlere eşlik ettiler. Törenin sonunda katılan öğrencilere, Yenimahalle Belediyesi tarafından öykü kitapları dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: