Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 93. Yıl Dönümü

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık Atatürk'ün Anakara'ya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık Atatürk'ün Anakara'ya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Bir otelde Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen resepsiyona, geceye ev sahipliğini Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yurtdışında olması nedeniyle Başkanvekili Ali Gökşin yaptı. Etkinliğe, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, büyükelçiler ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Reklam
Reklam

Gökşin, 27 Aralık 1919'un yani bundan 93 yıl önce bugünün geçmişten geleceğe gururla açılan bir sayfayı temsil ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'yı şereflendirdiği gündür. Ankara'nın geçmişten geleceğe güçlü tarihine atılan bir imzadır. Atatürk'ün Ankara'ya gelişi Kurtuluş Savaşı dönemindeki en önemli olaylardan biridir. Milli mücadelenin merkezi, Cumhuriyet tarihinin miladı olan Ankara, geçmişini bugünüyle en güzel temsil eden bir başkenttir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğü ile bugünlere ulaşan Ankara bugün de Atatürk'ü yanıltmamıştır. Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Ankara, milletimizden aldığı bu güçle daha nice başarılara imza atacak ve adından çokça söz ettirecektir. Tarihine yakışır bir kent olan Ankara, başkentlik tacını gururla taşımaya devam edecektir."

Etkinlikte, FOMGET Halk Oyunları Grubu Seğmen gösterisi sundu "Tarihte Ankara" konulu kısa film gösterisi gerçekleştirildi.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: