Atatürk'ün Ebediyete Intikalinin Yıl Dönümü-Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya:

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleriyle sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti'ni aydınlatacağını belirtti.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleriyle sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti'ni aydınlatacağını belirtti.

Sebahattin Akkaya, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk'ün işgal altındaki ülke topraklarını kurtarmak amacıyla bir millete rehber olduğunu vurguladı.

Atatürk'ün üstün askeri dehası ile işgal altındaki toprakları kurtardığını kaydeden Akkaya, Atatürk'ün halkına güvenerek ulusal iradeyi milletin tek temsilcisi konumuna getirdiğini bildirdi. Akkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Gerçekleştirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti çağdaş medeniyet seviyesini aşma yolunda önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve bunun devamı olarak bugün bütün dünyanın gıpta ile baktığı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti nitelikleri ile mücehhez devlet yapımız ortaya çıkmıştır. O, fikirleri ile daima aramızda yaşayacak ve modern Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar aydınlatacaktır."

Muhabir: Volkan Poliçe / Bekir Bektaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: