Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 87. yıldönümü ve Gaziler Günü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 87. yıldönümü ve Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.Atapark’ta Atatürk Anıtı’na...

Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 87. yıldönümü ve Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Atapark’ta Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan kutlama törenleri daha sonra Giresun Liman sahasında devam etti.
Burada yapılan törende, Atatürk’ün deniz yolu ile Giresun’a gelişi canlandırıldı. Deniz yolu ile getirilen Türk Bayrağı iki mücahit tarafından Vali Dursun Ali Şahin'e teslim edildi.
Törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 87. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.
“Giresun halkının atasına olan bağlılığı sürekli artarak devam etmektedir.” diyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimiz hiç işgal yaşamadığı halde kurdukları 42. ve 47. gönüllü alaylarıyla kurtuluş savaşına destek olmuş, bugünkü çağdaş, demokratik, laik Türkiye cumhuriyetinin kurulmasına büyük güç vermiştir. Giresun halkı aydınlık yarınlar için Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye devam edecektir.” dedi.
Konuşmaların ardından oluşturulan kortej, Giresun Belediye Meydanı, Gazi ve Bekirpaşa Caddesi güzergâhını takip ederek, Atatürk’ün Giresun halkıyla buluştuğu Millet Bahçesi'ne geldi. Burada da yapılan törende, Atatürk’ün Giresun’a gelişi sırasında yapılan törende, Giresunlular adına konuşan Dr. Necdet Otaman'ın yaptığı konuşma ile Atatürk'ün bu konuşmaya cevabı okundu.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun’a gelişinin 87.yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Giresun halkı ve gençliğinin, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için tüm gayreti ile yolunda yürümekte olduğunu vurgulayan Şahin,”Ülkemizin toprakları bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan yüce Türk Milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarım hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Bugün de vatanın müdafaası ve dünya barışı İçin şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği teröre karşı mücadele yürütmektedir. Bu mücadelemiz yüzlerce evladımız şehit olurken, yüzlercesi de gazilik mertebesine ulaşmaktadır.” diye konuştu.
“Herkes bilmelidir ki; dün olduğu gibi bugün de her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmdurlar.” ifadelerini kullanan Şahin, “Halkımızın birlik ve beraberliği ile Büyük Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun gösterdiği hedeflere İlerleyerek sonsuza kadar yaşayacaktır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'a gelişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında emeği geçen tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz.”
Tören, 2010 yılında Tunceli’de şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Hasan Özüberk’in oğlu Mete Özüberk’e Vali Şahin tarafından 'Devlet Övünç' madalyası verilmesiyle sona erdi.
Törenlere, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz