Atatürk'ün Kayseri'ye Gelişinin 93. Yıl Dönümü

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kayseri Şube Başkanı İsmail Ulusoy Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 93.

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kayseri Şube Başkanı İsmail Ulusoy Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kızılay Şube Başkanı Uzandaç, milletten gerekli desteği alan Mustafa Kemal Paşa'nın, bağımsızlık meşalesini il il dolaşarak yaktığını ve tüm dünyada ezilen milletlere örnek olmuş bir başarının kazanılmasını sağladığını ifade etti.

Uzandaç, "Kayseri Atatürk'ün en fazla ziyaret ettiği şehirlerden biridir. Heyet-i Temsiliye Reisi Mustafa Kemal Paşa ve heyet üyeleri 19 Aralık Cuma günü akşamı Kayseri'ye gelmişlerdir. Kayserililer hava soğuk ve karlı olmasına rağmen yaya, atlı, arabalı olmak üzere Çifte Kümbetler, Kumarlı ve Kayırhan'a kadar yolun iki tarafını doldurarak, 'milli kahramana layık' bir şekilde Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını karşılamışlardır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ADD Başkanı Ulusoy da mesajında vatansever Kayseri halkının, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başından sonuna kadar desteklediğini belirtti.

Ulusoy, "Savaş süresince yurdun değişik yörelerinde görülen karşı ayaklanmalar, ne Kayseri'de ne de yakın çevresinde genellikle görülmemiştir. Kayserili, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı her safhasında içtenlikle desteklemiş, özellikle Sakarya Meydan Muharebesi'nde, bıyıkları yeni terleyen liseli evlatlarını, ulusun bağımsızlığı yolunda feda etmekten çekinmemiştir" dedi.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: