Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 90’ıncı Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 90’ıncı yıldönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.Atatürk’ün Mersin’e ilk geliş tarihi...

Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 90’ıncı yıldönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Atatürk’ün Mersin’e ilk geliş tarihi olan 17 Mart dolayısıyla ilk tören Tren Garı’nda gerçekleştirildi. Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök ile Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Buradaki törende temsili ‘Kurtuluş Treni’ni karşılayan Vali Güzeloğlu, trenden inen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız’dan Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Güzeloğlu ve törene katılanlar, İnönü Bulvarı’nı takiben Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla devam eden kutlamalar kapsamında İçel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk ve Mersin temalı şiirler okundu.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özcan, Atatürk’ün Mersin’e ilk gelişinden bu yana 90 yıl geçtiğini anımsattı. Bu tarihten sonra Atatürk’ün Mersin’e 6 kez geldiğini kaydeden Özcan, 17 Mart’ın ise kent için ayrı bir önemi olduğunun altını çizdi. Atatürk’ün, bu tarihte Cumhuriyet Meydanı'nda tarihi konuşmasını yaparken, “Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız” ve “Memleketiniz Türkiye'nin çok mühim bir noktasında bulunuyor ve çok mühim bir ticaret noktasıdır” dediğini dile getiren Özcan, “Atatürk, Mersin'in bir ticaret merkezi olacağını o yıllarda görmüştür. Bizler onun vasiyetine sahip çıkıyoruz ve Mersin’e hizmet etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından tören, Mersin Üniversitesi Modern Dans Ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: