Atatürk’ün Sivas’a Gelişinin 93. Yıl Dönümü Kutlandı

Atatürk’ün Sivas’a gelişinin 93. yıl dönümünde Cumhuriyet’e İlk Adım Anıtı önünde tören düzenlendi. Programda, Sivas...

Atatürk’ün Sivas’a gelişinin 93. yıl dönümünde Cumhuriyet’e İlk Adım Anıtı önünde tören düzenlendi. Programda, Sivas Valisi Ali Kolat, şeref defterine Sivas halkının muhasır medeniyetler seviyesine ulaşması için var gücüyle çalıştığını yazdı.

Sivas’ın girişinde bulunan Cumhuriyet’e İlk Adım Anıtı önündeki kutlama töreni, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından çelenk sunulması ile başladı. Ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini ise Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Öğretmeni Ayhan Boztepe yaptı. Boztepe, Atatürk’ün Sivas’a geliş sebebinin ve burada alınan kararların önemini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Ardından şeref defterini imzalayan Sivas Valisi Ali Kolat, 'Aziz Atam' diyerek başladığı satırlarında, “93 yıl önce Sivas’ta bir kongre yapılmasını söyleyerek Sivas halkından büyük destek aldınız. Bizler, Sivaslılar olarak muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Aziz atam sen rahat uyu, ruhun şad olsun” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erkek Halk Oyunları Ekibi, Sivas halayı ile programa renk kattı. Kolat, İlter ve Ürgüp, anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, İl Müftüsü Yusuf Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Dr. Kürşat Ergün, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ulaş Karasu ve diğer yetkililer katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: