Atatürk'ün Sivas'a Gelişinin 94. Yıl Dönümü

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 94. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 94. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ürgüp, mesajında, "Milli Mücadele döneminde 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayan yolculukta Erzurum Kongresi'ne giderken Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez Sivas'a geldiği tarih olan 27 Haziran 1919'un 94'üncü yıl dönümünü gururla anıyoruz" ifadesini kullandı. 27 Haziran'ın, 4 Eylül'e oradan da istiklale giden yolun başlangıç noktası olduğuna dikkati çeken Ürgüp, şunları kaydetti: "Aziz milletimizin esaret altında asla kalmayacağının haykırıldığı, dünya bağımsızlık mücadele tarihine bir destan olarak altın harflerle yazıldığı, döneminin en büyük hürriyet ateşi kıvılcımının atıldığı bir tarihtir. Milletimiz bu büyük mücadeleyi başarmak için var gücüyle gayret etmiş, bağımsızlık inancı ve zafer düşüncesinden bir an olsun geri durmamıştır. Birliğini, dirliğini, kardeşliğini hep taze tutarak kenetlenip yedi düvele dersini vermeyi başarmıştır. Bugün de her zamankinden daha çok birliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Fitne ve tuzaklara karşı sağlam bir duruş sergileyip hiçbir ayrım gözetmeksizin kenetlenerek oyun ve tuzakları boşa çıkarmamız gerekiyor. Bu duygu ve düşünceler içinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin şehitlerini rahmetle gazilerini minnetle yad ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: