Atatürk'ün Vefatının 74. Yıl Dönümü

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74. yıl dönümü nedeniyle, ülke genelinde olduğu gibi...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74. yıl dönümü nedeniyle, ülke genelinde olduğu gibi Köşk İlçesi’nde de düzenlenen törenle anıldı.

Köşk Meydanı’nda düzenlenen anma törenine Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Kazım Topaç, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, daire müdürleri siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından in 09:05'i göstermesi ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Reklam
Reklam

“Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 74. Yıldönümünde O’nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle andıklarını belirten Köşk Beleidye başkanı Rıfat Kadri Kılınç, 10 kasımların bir yas günü değil Atatürk’ün fikir ve eserlerinin yaşatılma günü olarak gördüğünü ifade etti. Başkan Kılınç, “Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve bıraktığı eseri ebediyete kadar yaşatma kararlılığını dile getirmek için 10 Kasım’ların bir vesile olması gerektiğini düşünüyorum. Atatürk milletimizin ortak değeridir ve hep öyle kalacaktır. Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ve insani değerlere verdiği önem, O’nu dünyanın saygın liderlerinden biri yapmıştır. Nazilli’ye giderken tren ile Köşk ilçemizi de ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarını taptaze yüreğimizde hissediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz