Atay’dan Aydın’da Su Faturalarından Vurgun İddiası

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Aydın’da yanlış okunan sayaçlar nedeniyle vatandaşın daha yüksek...

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Aydın’da yanlış okunan sayaçlar nedeniyle vatandaşın daha yüksek su parası ödemek zorunda kaldığını iddia etti.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konular ve CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un iddialarını değerlendirdi. Atay, Kalınomuz’un ile aralarında geçen ‘Bilet’ polemiği üzerine Kalınomuz’un gerçekleştirdiğini öne sürdüğü İstanbul, Ankara ve Denizli gezileri ile tren yolculuğu hakkındaki yorumlarına cevap verdi.

Reklam
Reklam

Kalınomuz’un tren seyahatiyle ilgili olarak yaptığı eleştirisinde bilmeden AK Parti döneminde yapılan hizmetleri övdüğünü savunan Sadık Atay, “Sayın Kalınomuz, İzmir’den Aydın’a trenle 2 saat 11 dakikada geldiğini ve trenin 6 dakika rötar yaptığımı söylemiş. Kendilerinin bir çivi bile çakmadıkları dönemde 4,5 saat olan yolculuğu biz 2 saate indirmişiz. Gerçekleri bilmeden bide ‘Kara Tren’ diye ithamda bulunuyor. Gelinen nokta ortada. Herkes CHP’nin Kara Treni ile AK Parti’nin AK Trenini çok iyi görüyor” dedi.

Kalınmouz’un İstanbul, Ankara ve Denizli’deki belediyecilikle ilgili eleştirilerine de değinen Atay, “Kendisi ‘İstanbul kepazelik’ diyor. İstanbul’a bakıp da bir şey görememek hem körlük hem de nankörlüktür. Herkes İstanbul’da CHP’nin yönettiği dönem ile Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan dönem arasındaki farkı çok açıkça görüyor. Ankara’da Melih Gökçek’in hizmetlerine laf ediyor. Bu hizmetlere laf etmek haddi aşmaktır. Sayın Kalınomuz’un eleştirdiği Ankara, daha dün Dünyanın Yaşanabilir Kenti ödülünü aldı. ‘Denizli’de daldı batılarda su gölü var’ diyor. Olduğuna inanmıyorum ama bende o ilk önce Aydın’da oluşan Venedik’e cevap versin” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“CHP’NİN HİZMET HAYALLERİ SINIRLI”

Aydın Belediyesi’nin hizmetlerini eleştiren Atay, çektiği fotoğrafları da delil göstererek, “Sevgi Yolu’nda kullanılan malzemeler 4’üncü sınıf. Bende bu işi 2 yıl yaptım. Yurt dışında satış yaptıktan sonra mali değeri olmayan bu malzemeyi bir yurt içine elden çıksın diye bedava veriyorduk. 2-3 ay sonra bu taşlar darmadağın olacak. Sayın Kalınomuz, Sevgi Yolu ve Barış Selçuk Parkı’yla övünüyor. Bu iki projenin toplam alanı 2 bin 150 metre kare. Metrekaresi 100 TL’den sonra bu projelere ne kadar fazla bedeller ödendiğini hesaplamak zor değil. Aydın Belediyesi hiçbir zaman toplam maliyetleri sunamadı. AK Parti döneminde Aydın’a gelen hizmet ve yatırımlar ortada. Çine, İkizdere ve Dandalaz Barajı, Doğum Hastanesi ve Efes Kongre Merkezi’ne karşı CHP’nin hayalleri Sevgi Yolu ve Barış Selçuk Parkı’yla sınırlı. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Sayın Kalınomuz, bizim gönderdiğimiz kitapçıyı çöpe atacağına okuyup hizmetleri öğrensin” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“HERKES SU FATURASINI İYİ KONTROL ETSİN”

Aydın il merkezinde yaşayan bir kişiye ait su faturasını gösteren Atay, faturada ilk endeksin hiç değişmeden bu kişiden aylarca fazla para alıncığını öne sürdü. Su abonelerinin faturalarını iyi kontrol etmelerini isteyen Atay, şunları söyledi: “Bu arkadaşımızın Temmuz ayında okunan sayacında ilk endeksi 1959. Takip eden 3 ayda ilk endeks hiç değişmeden son endeksler 1973,1987 ve 1998 oluyor. Bu kişi her ay 14 metreküp su kullanmasına rağmen 14, 28 ve 42 TL’lik faturalar ödemek zorunda kalıyor. Aydın’da buna benzer faturasını hiç kontrol etmeyen binlerce vatandaşımız olabilir. Belediyenin yaptığı yanlışın faturasını vatandaş ödüyor. Aydınlı hemşerilerimiz yüksek su faturaları ödememek için faturasını iyi kontrol etsin”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz