Atayurtlu Öğrencilerden Yunus Emre Anısına Film

Eskişehir Atayurt Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı "Yunus Emre" filminin çekimleri tamamlandı.Eskişehir,...

Eskişehir Atayurt Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı "Yunus Emre" filminin çekimleri tamamlandı.

Eskişehir, Uludere, Yunus Emre köyü ve yakın kırsal alanlarda çekimleri yapılan filmde oyuncular, 8-9 yaşındaki öğrencilerden oluştu. Son 5 aydır çekimleri devam eden filmin iki adet fragmanı sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı. Yapımcılığını Atayurt Okulları’nın yaptığı “Yunus Emre” filminin senaryosunu Atayurt İlkokulu öğretmeni Sevda Saraçoğlu yazarken, koordinatörlüğünü ve genel sanat yönetmenliğini Atayurt İlkokulu öğretmeni Fatma Erken, çekim, kurgu ve yönetmenliğini ise drama usta öğreticisi Hüseyin Demir üstlendi.

Reklam
Reklam

Konuyla alakalı açıklamada bulunan filmin yönetmeni Hüseyin Demir, "Fatma öğretmenimizin büyük özveri ve inanç ile başlattığı bu 5 aylık film çekim sürecinde hepimiz çok yorulduk. Genç oyuncularımız soğuk ve sıcak havalarda ağır kostümleriyle ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı ve böylesine güzel bir film ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl 13 tiyatro oyunu öğrencilerimiz tarafından sahnelendi, 10'a yakın kısa film çalışması yapıldı. Bu uzun metrajlı film ile Kültür Başkenti Eskişehir’imiz de bir ilke imza atıyoruz. Genç arkadaşlarımızın kendilerini ifade edebilecekleri daha fazla sanatsal çalışma alanı yaratmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Galası 5 Haziran’da yapılacak olan film, Atayurt Okulları internet sitesinden seyredilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: