ATB Başkanı Çandır: Turizmden Değil, Tarımdan Kazanılan Para Şehre Yansıyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, turizmden kazanılan paranın şehre çok yansımadığını, ancak tarımdan...

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, turizmden kazanılan paranın şehre çok yansımadığını, ancak tarımdan kazanılan paranın, üreticiden esnafına kadar herkese yansıdığını söyledi.

Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD)'nin yeni yönetimi kabul eden Çandır, şehrin, turizmle anılmasına rağmen tarımda önemli adımlar attığını söyledi. Tarımın, il ekonomisi için önemli olduğunu vurgulayan Çandır, sektörde ciddi sorunlar bulunduğunu belirtti. Türkiye’de ilk kez Tarım Konseyi’ni kurarak, sorunların çözümü için ortak hareket etme kararı aldıklarını hatırlatan Çandır, “Sorunların çözümü için bireysel değil toplu hareket edilmesi gerektiğine olan inancımızı Tarım Konseyi’nde ortaya koyduk. İnanıyorum ki Tarım Konseyi sorgulayan, sorunları çözen bir yapıya kavuşacaktır. Amacımız, sorunları birlikte ortaya koyup birlikte çözüm üretmektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu da ziyaret sırasında tarımın ciddi sorunları olduğunu dile getirdi. Eroğlu, ilin dinamiklerinin tarımın sorunlarına çözüm için birlikte çalışması gerektiğini ifade etti. Ziyarette Genel Sekreter Hediye Kayacan, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ve ATB Yönetim Kurulu Üyesi Halil Bülbül de hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: