ATB'den GTB'ye Ziyaret

GAZİANTEP (AA) - Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. 

GAZİANTEP Başkanı Faik Yavuz ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. GTB'den yapılan açıklamaya göre, ATB'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ticaret borsaları ile diyalogları artırmak amacıyla üyelerine yönelik düzenlediği iş ve kültür gezilerinin ilk durağı Gaziantep oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, borsanın işlem hacmi bakımında Türkiye'nin en büyük 6'ncı borsası konumunda bulunduğunu belirtti. Gaziantep'in sanayi alanında olduğu kadar tarımsal ürünlerin ihracatında da önemli bir noktada olduğuna dikkat çeken Memiş, şunları kaydetti: "Türkiye un ihracatında dünya birincisi bir ülke durumunda. Bunda Gaziantep'in katkısı çok fazladır. Yine makarnada da İtalya ile dünya pazarlarında başa baş bir rekabet içerisindeyiz. Avrupa'daki kotalar olmasa onda da büyük bir mesafe kat etmiş olacağız. Şu an Irak'la çok önemli bir ihracat hacmi geliştirmiş durumdayız." GTB'nin projeleri hakkında da bilgi veren Memiş, et borsası oluşturmak ve tarımsal ürünlerle ilgili lisanlı depoculuğu şehre kazandırmak istediklerini bildirdi. Yavuz da marka şehir Gaziantep'in gerek sanayisi gerekse tarımsal ürünleri işleyerek pazarda marka haline dönüştürmesiyle Türkiye ve dünyaya örnek bir şehir olduğunu vurguladı. Ankara Borsası olarak Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerini kapsayan bir iş ve kültür gezisi düzenlediklerini anlatan Yavuz, "İlk durağımızda Gaziantep oldu. Amacımız borsalar arası diyalogları arttırarak, borsacılık sistemini hep birlikte geliştirmek ve büyütmek" değerlendirmesini yaptı. Konuşmaların ardından Memiş, günün anısına Yavuz'a bakır işleme tabak hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz