'Atçalı Kel Mehmet Efe PKK’dan farklı değildir'

Gazeteci yazar Hasan Celal Güzel söylediği “Atçalı Kel Mehmet Efe PKK’dan farklı değildir” sözleri sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Gazeteci yazar Hasan Celal Güzel 14 Mart’ta TV8 kanalında yayımlanan 8. gün programında söylediği “Atçalı Kel Mehmet Efe PKK’dan farklı değildir” sözleri sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Sabah Gazetesi yazarı Güzel’in “Şimdi herkesin gözünde başka insanlar var. Benim gözümde PKK’lılar ve bunların başındaki kişiler Atçalı Kel Mehmet’ten farklı değil. Bunlar hayduttur, eşkıyadır, eli kanlı katildir, teröristtir, ırz düşmanıdır. Hem kendi halklarına hem bütün Türkiye’ye zarar vermişlerdir” sözleri sosyal paylaşım sitesinde büyük tepki topladı. Biz Egeliyiz adlı grup sayfasında ‘Sen ne bilirsin Efe’yi, Ege’yi’ adı altında paylaşılan videoda Güzel, Atça’nın Ege’nin güzel bir kasabası olduğundan bahsederek Atçalı Kel Mehmet Efe’nin Yörük Ali Efe gibi milli mücadele kahramanı değil, haydut olduğunu iddia etti.

Reklam
Reklam

Suç duyurusunda bulunulacak

Bu paylaşım üzerine Efepost adlı internet sitesinde yer alan habere göre Ege Efe Kültür Derneği Başkanı Cem Çelik Hasan Celal Güzel’e suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. Çelik, Güzel’in sözlerinin başta Atçalı Kel Mehmet Efe başta olmak üzere tüm efelere ve egelilere hakaret edildiğini ve kendisini protesto ettiklerini dile getirdi.

Video için tıklayınız

Çelik bu konuda tüm egelileri kendilerine destek olmaya davet ederek şunları söyledi. “20 Mart 2013 günü saat 10.30′da İzmir bayraklı adliye sarayı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra suç duyurusunda bulunacağız. Facebook üzerinden de etkinlik yapıyoruz. Bizlere www.facebook.com/events/363614487081115/ adresinden ulaşabilirsiniz”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: