Atcom Heyeti’nden Hitit Üniversitesine Ziyaret

Amerika Türk İşadamları Derneği’nden bir heyet, çeşitli incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Çorum’a geldi.Ticaret ve...

Amerika Türk İşadamları Derneği’nden bir heyet, çeşitli incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Çorum’a geldi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın daveti üzerine gelen ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, Başkan Yardımcısı Üzeyir Şahin, Rowan Üniversitesi Dekanlarından Prof. Dr. Robert Beatty, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Daniel Mcforland, ATCOM Proje ve Operasyon Müdürü İlhan Velidedoğlu, Çorum Kümelenme Bilgi Merkezi Koordinatörü Engin Özücan ilk olarak Hitit Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Ziyarette Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile bir süre görüşen konuk heyet, gelişmekte olan her iki üniversitenin önümüzdeki süreçte yapmayı planladığı işbirliği alanlarını masaya yatırdı.

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, Amerika’nın en gelişmiş bölgelerinden New Jersey’in güneyinde bulunan Rowan Üniversitesi’nin, uluslararası bir üniversite olmayı hedeflediğini belirterek, bunun için de dünya ülkelerindeki üniversitelerle yeni işbirlikleri kurmayı planladığını söyledi.

Türkiye’de bir hareketlilik olduğunu bu hareketliliğinden Çorum’da ve Hitit Üniversitesi’nde de yaşandığını dile getiren Işık, Çorum’da her alanda yaşanan dinamizmi hissettiklerini ve bundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Amerikan hükümetinin Güney bölgesinin kalkınmasını istediğini anlatan Işık, “Bu anlamda siyaset ve iş dünyasından üniversiteye büyük bir destek var. Güney bölgesini bizim üniversitemiz üzerinden kalkındırmak istiyorlar. Türkiye’de nasıl bir hareketlilik varsa orda da aynı hareketlilik var. Sürekli yatırım yapılıyor. Kampüsümüz hızla büyüyor. Bölgesel bir üniversite uluslararası bir üniversite olmasını istiyorlar. Daha çok işbirliği istiyorlar. Fakülte değişimi, öğrenci istiyorlar. Bu anlamda Türkiye’yi biz onlara önerdik. İstanbul’da ziyaretler yaptık. İstanbul Ticaret Odası ile anlaşma yaptık. Bunun dışında Anadolu’yu görelim istedik. Türkiye’deki iller içerisinde sadece Çorum’a geldik. Çorum’a gelmemizin nedeni buradaki kurduğumuz dostluklar. Çok sayıda illerden teklif geldi ancak biz Çorum’u tercih ettik”

Reklam
Reklam

Her iki üniversite arasında yapılacak olan işbirliğinin kağıt üzerinde kalmasını istediklerini vurgulayan Işık, Çorum’u ve Anadolu’yu sevdiklerini ifade ederek, karşılıklı imzaların atıldığı bir anlaşma yerine ciddi işlevselliği olan bir ortaklık istediklerini sözlerine ekledi.

Rowan Üniversitesi Dekanlarından Prof. Dr. Robert Beatty ise, görev yaptığı Rowan Üniversitesi’nin gelişmekte olan bir üniversite olduğunu söyledi. Rowan Üniversitesi’ni dünyaya açmayı planladıklarını kaydeden Beatty, bunun içinde yeni işbirliklerine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türkiye’nin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydeden Beatty, ABD’nin de Türkiye’den öğreneceği şeyler bulunduğunu belirtti. Ülkede eğitim alanında takdir edilecek çalışmalar yapıldığını anlatan Beatty, Hitit Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini açıkladı. Beatty, Türkiye’yi ve Çorum’u beğendiklerini sözlerine ekledi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dünyanın 10 değişik ülkesinden 22 üniversite ile eğitim ve araştırma işbirliği yaptıklarını açıklayarak, Hitit Üniversitesi’nin bugün dünya üniversitesi olma yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerlediğini söyledi. Alkan, üniversitenin dünya ölçeğinde çalışmalara imza atarak başarıları ile adından söz ettirmesi için çalıştıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Üniversitede öğrenci sayısında yüzde 33 artış yaşandığını dile getiren Alkan, “Şuan Hitit Üniversitesi’nde 11 bin 100 öğrencimiz eğitim görüyor. Bunu önümüzdeki dönemde 20 bin ve üzerine çıkarmayı istiyoruz. Her ülkeden üniversitemize öğrenci alımı yapmayı planlıyoruz. Öğretim üyesi, öğretim elemanı ve idari personel sayımızda artış oldu. Hedefimiz yeterli sayıda öğretim elemanına sahip olmak ve 2011 yılında bir öğretim üyesi ve görevlisine 27 öğrenci düşerken, bugün bu sayı 23’e geriledi. Önümüzdeki süreçte bu sayıyı 10 ila 15’e düşürmek. Eğitim öğretim ve araştırma alt yapısı destek projesi kapsamında üniversitemizdeki akademisyenlere personelimize 2 milyon 269 bin TL tutarında malzeme desteğinde bulunduk. Hedefimiz bütün akademisyenlere yılda en az bir kez bilimsel etkinliklere katılmasını sağlamak. Yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarla önümüze koyduğumuz hedeflere emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: