Ateşe gönüllü girdiler

Kocaeli’deki Gönüllü İtfaiyeciler, KOBİTEM eğitim alnında 750 derecelik ısıda kurtarma ve yangın söndürme tatbikatına katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın gönüllü İtfaiyecileri, olağanüstü yangın ve afet hallerinde İtfaiye teşkilatına destek amacıyla yetiştiriliyor. Kocaeli’nde 750’yi bulan gönüllü itfaiyecilerden bir kısmı, KOBİTEM eğitim alnında kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı yaptı. Yaz kış devam eden zorlu eğitimlerle, gönüllüler her zaman olağanüstü hallere karşı hazır oluyor.

YAZ KIŞ EĞİTİM

Gelişmiş ülkelerde yoğun ilgi gören gönüllü itfaiyecilik Türkiye’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile büyük bir gelişme sağladı. Özellikle gönüllülerden oluşan Hayat Kurtarma Timi’nin yaz aylarında Karadeniz sahillerinde birçok vatandaşın hayatını kurtarması yürekleri serinletti. Öte yandan kış aylarında da eğitime devam eden itfaiyecilerin olağanüstü yangın ve afet hallerinde görev yapması için Flasover eğitimi verilmeye başlandı.

Reklam
Reklam

750 DERECELİK ISIDA

Teorik eğitimler alan Gönüllü İtfaiyeciler, itfaiye eğitim sahasında gerçeıini aratmayan tatbikatlar yaparak ter döktü. Zorlu eğitimlerden geçen gönüllü itfaiyecilere yangında kapalı ortamda karşılaşılacak yangın riskleri ve bu risklere karşı müdahale yöntemleri anlatıldı. Yangına ilk müdahale eğitimi alan gönüllü itfaiyeciler, ardından 8 kişilik ekipler halinde flasover diye adlandırılan konteynerde yangın söndürme tatbikatına katıldı. Gerçeğiyle birebir aynı olan yangına müdahale eden gönüllüler 750 derece ısıda teoride öğrendiklerini uygulama imkanı buldu.

İTFAİYEDE STAJ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı gönüllü itfaiyecileri çeşitli programlar dahilinde eğitiyor. 60 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim alan gönüllüler, 12 ilçedeki itfaiye grup amirliklerinde 40 saatlik staj yapıyorlar. Bu eğitimlerin ardından sınava tabi tutulan gönüllüler 60 ve üzeri not aldıkları takdirde gönüllü itfaiyeciler oluyorlar. Gönüllü itfaiyeciler Eşme ve Karamürsel’de bulunan gönüllü müfrezelerinde nöbet de tutuyorlar.

Reklam
Reklam

İTFAİYECİ İLE EL ELE

Yetişen gönüllü itfaiyeciler yangın, kaza ve afet durumlarında itfaiye gelene kadar gerekli ortamı hazırlayacak ve itfaiye ile birlikte çalışacak. Böylece büyük çaplı yangın ve doğal afetlerde daha kısa sürede müdahale ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: