Ateşli: Süt Fiyatları Yükselme Trendinde

Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Ateşli, son iki yıl öncesine kadar yakındıkları süt fiyatlarının...

Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Ateşli, son iki yıl öncesine kadar yakındıkları süt fiyatlarının bir yıldır yükselme trendine girdiğini söyledi.

İki yıl öncesine kadar süt fiyatlarında inişli çıkışlı bir dönem yaşayan Süt üreticileri, Süt Konseyi’nin kurulmasının ardından süt fiyatlarının yükselmesiyle yüzlerinin gülmeye başladığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Ateşli, “2012-2013 yılında üreticiyi sıkıntıya sokmayacak bir fiyat dönemi geçirdik. Şimdi de en son daha netleşmedi ama şu anda sütü 0,90 kuruşa veriyoruz” dedi. Ateşli, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Önümüzdeki günlerde bunun üzerinde bir fiyat olacak. Bunun yanında 15 gün önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker müjde verdi. Süt teşviklerinin 0,6 kuruştan 0,9 kuruşa çıkartıldığını söyledi. Bunlar memnuniyet verici. Kısaca teşviklerle birlikte süt fiyatlarının 1 liranın üzerine çıkabileceğini söyleyebilirim. Bugünlerde açıklanacak. Sanayicilerimizle bir mutabakata varıldı. Kısaca süt fiyatlarında bir sıkıntımız yok. En azından şunu görüyoruz. İki adım ileri, bir adım geri gitmeyip, sürekli bir adımda olsa ileri gittiğimizi net olarak söyleyebilirim.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz