Atıcı, Mersin Çiftçisinin Borçlarının Ertelenmesini İstedi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin ve ilçelerinde bu yıl meydana gelen dolu ve etkili...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin ve ilçelerinde bu yıl meydana gelen dolu ve etkili yağışların çiftçileri büyük zarara uğrattığını belirterek, uğradıkları zararın tazmin edilmesini ve borçlarının ertelenmesini istedi.

CHP’li Atıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergesinde, Mersin’in Silifke, Erdemli, Mezitli, Tarsus ve Anamur ilçelerinde bu yıl meydana gelen dolu, etkili olan aşırı yağış ve ardından yaşanan taşkınlar sonucunda, ekili binlerce dönüm sebze ağırlıklı tarımsal alanın büyük hasar gördüğünü belirten Atıcı, bunun sonucunda Mersin’de de ekonomik anlamda ağır yıkımlar yaşandığını kaydetti. Bu yıkımdan en çok bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayan çiftçilerin etkilendiğine dikkat çeken Atıcı, “Ekonomik zorluklarla boğuşan çiftçilerimizin, yaşanan bu dolu ve sel felaketi nedeniyle Ziraat Bankası’na, Tarım Kredi Kooperatifi’ne ve diğer kredi kooperatiflerine olan borçlarını zamanında ödeme şansı kalmamıştır. Bu nedenle çitçinin uğradığı zarar derhal tespit edilerek tazmin edilmeli ve borçları ötelenmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’a, Silifke, Erdemli, Mezitli, Tarsus ve Anamur ilçelerinde bu yıl meydana gelen dolu ve sel felaketi nedeniyle ne kadar tarım alanının hasar gördüğünü soran Atıcı, söz konusu ilçelerde meydana gelen hasarın maddi boyutunun her bir ilçe için ne kadar olduğunun da yanıtlanmasını istedi. Atıcı, Erdoğan’dan şu sorulara da yanıt vermesini istedi: “Söz konusu felaket nedeniyle Silifke, Erdemli, Mezitli, Tarsus ve Anamur ilçelerinde kaç çiftçimiz zarar görmüştür? Bunların her bir ilçe için dağılımı nedir? Silifke, Erdemli, Mezitli, Tarsus ve Anamur’da zarara uğrayan çiftçilerimize ne gibi yardımlar yapılmıştır? Silifke, Erdemli, Mezitli, Tarsus ve Anamur ilçelerinde dolu ve sel felaketinden zarar gören çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifi'ne, Ziraat Bankası'na ve diğer kredi kooperatiflerine olan borçlarını, tarım sigortası yaptırmayan çiftçilerimizi de kapsayacak şekilde ötelemeye yönelik bir çalışma var mıdır? Felaketlerden zarar görmüş fakat tarım sigortası yaptıramamış çiftçilerimize destek olabilmek için herhangi bir çalışma var mıdır?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz