Atıf Hoca Anıt Ve Mazar Külliyesi Adlı Kitap Yayınlandı

Çorum İskilip Belediyesi Kültür Yayınları tarafından hazırlanan "İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezar ve Külliyesi" adlı...

Çorum İskilip Belediyesi Kültür Yayınları tarafından hazırlanan "İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezar ve Külliyesi" adlı kitap basıldı.

Kitapta Atıf Hoca külliyenin mimari özelliklerinin yanında emekli vaiz, araştırmacı yazar Ahmet Hamdi Ertekin ve Atıf Hocanın torunu Ahmet Faruk İmal’in farklı bakış açısıyla kaleme aldıkları değerlendirmeleri bulunuyor.

Ayrıca kitap, İskilipli Atıf Hocanın memleketinden çıkan ilk yayın olması dolayısıyla da özel önem taşıyor. Tasarımı, zengin içeriği ve baskısı ile büyük ilgi gören kitapta bu güne kadar yayınlanmamış, aileden temin edilen belge ve fotoğraflarda yer almakta. Kitap, İskilip Belediyesinden ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

Reklam
Reklam

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, geçmişten günümüze ilçenin, İskilipli Atıf Hoca ile anıla geldiğini belirterek, “Kabri bulunduktan sonra vefa ve tarihi borcumuzu ödemek bize nasip olmuştur. Merhum hocamız adına bu kitapta ayrıntıları ile görüp okuyabileceğiniz İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezar ve Külliyesi örnek bir proje ile inşa edilmiş, ziyarete açılmıştır. Anıt Mezar ve Külliyenin tanıtımı için hazırlanmış bu kitapta aynı zamanda bu güne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış belge, bilgi ve fotoğrafları da görme imkânımız olacaktır. Kitabın hazırlanmasında araştırmacı yazar, emekli vaizimiz A. Hamdi Ertekin yıllardır kürsüde dile getirdiği hocamızı yazıya aktararak gelecek nesile önemli bir eser bırakmıştır. Diğer yandan merhum hocamızın torunu Ahmet Faruk İmal kardeşimiz de bilgi, belge, fotoğraf desteğinde bulunmuş, aileden biri olarak önemli bir yazıyı kaleme almış ve kitabın içeriğini zenginleştirmiştir. Ailede bulunan fotoğraf, bilgi ve belgeleri bu kitapta paylaşarak İskilipli Atıf Hoca hakkında araştırma yapanlara yeni bir kapı aralamıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: