Atıf Yılmaz Kısa film yarışması

Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'na Kent Protokolü Akın Etti.

26 Mayıs günü Cumartesi günü Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın gala gecesinde ülkemizin dört bir yanında kısa film çeken sinemacıları bir araya geldi. Altı farklı dalda ödül dağıtılan gecenin konuklarından Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay bir kentin en önemli gelişiminin sanat olduğunu söylerken Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi ise Mersin'in kendi değerlerine sahip çıkmaya başladığını söyledi.

Kısa metrajlı 158 filmin başvurduğu 30 filmin ön elemeden geçtiği ve 7 filmin 6 farklı dalda ödül aldığı Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması muhteşem bir gala gecesi ve sinemaseverlerin ilgisiyle noktalandı.

Reklam
Reklam

Geceye katılan ve açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, "Mersin kültür sanat organizasyonlarında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ancak şehrimizin büyüklüğünü göz önüne aldığımızda bunların yeterli olmadığını ve her geçen gün yenilerinin düzenlenmeye başladığını görüyoruz" dedi. Bir şehrin gelişimi için gereken altyapı ve üstyapı çalışmalarının şehrin merkezi ve yerel yönetimleri aracılığıyla gerçekleşeceğini belirten Olcay, "Başka bir şey var ki tüm bu gelişmelerden bağımsız hareket etmeyerek insanların kendilerini kentli hissedebilmelerini sağlıyor. Sinema, tiyatro ve bale gibi sanat etkinlikleri oldukça insanlar kendilerini şehirleriyle daha fazla bütünleşmiş hissedeceklerdir" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi ise Mersin'in kendi değerlerini fark etme konusunda harekete geçtiğini belirterek; "Mersin'in 150 yıllık bir kentli yaşam geçmişi var, kent yaşamı yüzyılları alan bir yaşamdır. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın fikir öncülüğünü yapan Forum Mersin büyük bir teşekkürü hak ediyor. Çünkü Forum Mersin, Mersin'in kısa zamanda büyük işler yapmasını sağlıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: