Atık pil kampanyası amacına ulaştı

Seyhan Belediyesi’nin çevreye duyarlı kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Önceki yıllarda Atık Yağ Avcıları Seyhan’da...

Seyhan Belediyesi’nin çevreye duyarlı kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Önceki yıllarda Atık Yağ Avcıları Seyhan’da (AYA–S) adıyla doğaya ciddi zarar veren bitkisel atık yağların toplanması kampanyasını yürüten Seyhan Belediyesi şimdi de atık pillerin toplanması konusuna el attı.
Seyhan Belediyesi, kısa adı TAP olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile işbirliğinde düzenlediği ‘atık pillerin toplanması’ kampanyası çerçevesinde doğaya ve insan sağlığına yüzyıllar boyunca zarar verecek tonlarca atık pil topladı.
Seyhan ilçesi genelinde eğitim öğretim veren ilköğretim ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve kısa adına APA–S ismi verilen Atık Pil Avcıları Seyhan’da organizasyonu çerçevesinde üç aylık bir sürede 2 bin 228 kilogram atık pil toplandı.
Kampanya çerçevesinde toplanan atık piller imha ve geri dönüşüm amacıyla TAP’ın İstanbul’daki tesislerine gönderildi.
Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen kampanya kapsamında topladıkları pil oranına göre ilk üç dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.
Seyhan Belediyesi ile TAP’ın organizesinde düzenlenen atık pil toplama kampanyasında ilk üç dereceyi paylaşan Şehit Zafer Oluk, Dumlupınar ve Karayusuflu İlköğretim Okullarına ödülleri Dünya Çevre Haftası’nda verilecek. Ödül töreni 7 Haziran Salı günü saat 10.00’da Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, doğaya ve insan sağlığına ciddi zararlar veren bir kısım atıkların bertaraf edilmesine dönük kampanyaya katılan herkese teşekkür etti. Öztürk, “Atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik oluşturuyor. Hem bu nedenle, hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pilleri naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek bu tip toplama merkezlerine ulaştırmak en doğrusudur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz