Atık Pil Karşılığı Sakız

Muğla Belediyesi, çocukların çevre bilincini arttırmak için makineye atılan atık pil karşılığında sakız veren “Atık...

Muğla Belediyesi, çocukların çevre bilincini arttırmak için makineye atılan atık pil karşılığında sakız veren “Atık Pil Makinası” çocuklardan büyük ilgi görüyor. Belediye eski hizmet binasına yerleştirilen makineye çocuklar atık pilleri atarak karşılığında sakız alıyor.

Ağustos ayının başlarında yerleştirilen Atık Pil Makinasında bugüne kadar 5 buçuk kilo atık pil toplandığını belirten Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, “Belediyemizin, çocuklarımızın geri dönüşüme ve çevre temizliğine olan ilgisini arttırmaya yönelik, son çalışması atık piller karşılığında çocuklarımıza sakız veren atık pil toplama makinesi oldu. Boş olmayan pilleri iade eden makine çocuklarımıza tasarruf edilmesi konusunda da örnek olmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Çevre Mühendisi Erdem Şenel, “2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde Türkiye Atık Pil (TAP) Derneği ile Muğla İli içerisinde yapılan atık pil toplama yarışmasında Atatürk İlköğretim Okulunun birinci olarak masa tenisi masası almaya hak kazanmıştı. Toplamda 470 kg pil toplanan Belediyemiz sınırları içerisindeki okullarda, 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisindeki hedefimiz 700 kg’dır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: