Atık Poşetlerden Gelinlik Yaptılar

Kayseri'de, İlköğretim Okulu öğrencileri, moda tasarımcılarının milyonlarca lira harcayarak yaptığı giysileri, doğadan elde ettikleri atık...

Kayseri'de, İlköğretim Okulu öğrencileri, moda tasarımcılarının milyonlarca lira harcayarak yaptığı giysileri, doğadan elde ettikleri atık malzemelerden yaptı ve defilede sergilediler.

Sancaktepe İlköğretim Okulu öğrencileri doğaya zarar veren atık malzemelerden gelinlik ve giysi yaptı. Yaklaşık 4 ay süren bir çalışma sonrasında yapılan defile büyük beğeni topladı. Öğrenciler yaptıkları defileyle profesyonel mankenleri aratmadı. Defile yapan öğrencilerin öğretmeni Nihal Ürgür, "Sergi ile doğadaki her ürünün tekrar kullanabileceğimizi göstermek istedik. Özellikle bu tür ürünlerden çok çabuk vazgeçiyoruz. Bunları tekrar kullanıma kazandırmak istedik. Poşetleri, kutu kolalarını değerlendirmeye çalıştık." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öğrenciler ise, "Yapmış olduğumuz kıyafetleri atık malzemelerden kullandık. Yapmış olduğumuzu defileyi arkadaşlarımıza göstermek istedik. Poşetten elbise, gelinlik gibi birçok şey yaptık. Birçok atık malzemeden süs eşyası yaptık. Böyle bir defile yaparak insanlara atık malzemelerin nasıl kazandırıldığını gösterdik" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz