Atikhisar’da Kır Şenliği

Çanakkale’de, 3. Atikhisar Kır Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Kayadere Köyü Atikhisar Barajı...

Çanakkale’de, 3. Atikhisar Kır Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Kayadere Köyü Atikhisar Barajı yanında toplanan çevreciler ve Çanakkaleli vatandaşlar sloganlar ile “Çanakkale’ nin tek su kaynağını koruyacağız” dediler.

3. Atikhisar Kır Şenliğine Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Çevre Platformu Üyeleri, Kent konseyi Çevre Meclisi üyeleri, çok sayıda çevre gönüllüsü ve vatandaşlar katıldı. Şenliklerde minik çocuklarda unutulmadı. Çocukların eğlenceli zaman geçirmesi için uçurtmalar uçuruldu ve şişme oyun parkları kuruldu. Çocuklar şenlik boyunca bu alanlarda bol bol eğlendi. Şenlikte konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atikhisar barajının Çanakkale’ nin en önemli ve tek su kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Atikhisar Barajı Çanakkale’ nin tek su kaynağıdır ve bu baraj madencilik faaliyetleri yüzünden tehlike altındadır. Altın madencilerinin siyanür ile kirlettikleri topraklardan gecen ve Atikhisarı besleyen yer altı sular, Atikhisar barajına ulaşırsa, bu barajdan su kullanamayız. Atikhisar barajını bu tehlikeden ve Kaz Dağını altın madencilerinden korumak için mücadelemize her zaman devam edeceğiz” dedi. Cumhuriyet halk partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise kır şenliğini organize eden ve düzenleyen başta Çanakkale belediyesi olmak üzere çevre meclisleri üyelerine teşekkür etti. Soydan konuşmasında Atikhisar’ın atık hisar olmasını engellemek için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından şenlik müzik ziyafeti ve bulgur pilavı ikramı ve çekilen halaylar ile devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: