Atıklardan Yapılan Oyuncaklar Göz Kamaştırdı

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Ulusal El Emeği Oyuncak Yarışması’na 61 ilden öğrenci...

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Ulusal El Emeği Oyuncak Yarışması’na 61 ilden öğrenci 10 bin civarında eser gönderdi. Plastik kola şişelerinden oturma grubu, eski tahta parçalarından yel değirmeni, lunapark, yün ipliklerden örme koltuk ve bebek takımlarına kadar birçok oyuncağın yer aldığı yarışmada öğrenciler hünerlerini sergiledi.

Yarışmada birinciliği atık malzemelerden yaptığı 'lunapark dönme dolap’ ile Konya Ahmet Azmi-Makbule Elberk Ortaokulu’ndan Emir Poyraz Sarıtaş elde etti. İkinciliği İstanbul Özel Tarih Ortaokulu öğrencilerinden Burak Utku Çelebi, atık CD’lerden yaptığı otomatik motorlu bisikletle alırken, Gaziantep Şahinbey Ortaokulu öğrencilerinden Pınar Çiçek, plastik şişelerinden koltuk takımı ile üçüncü oldu.

Reklam
Reklam

Silifke Milli Eğitim Müdürü Çiftçi, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri oyuncak yarışmasını Türkiye geneline taşıdıklarının söyledi. Üç yıl önce amatör bir şekilde sadece Keben İlköğretim Okulu’nda başlanan atık malzemelerden yapılan bu yarışmayı geçen yıl ilçeler bazında gerçekleştirdiklerini aktaran Çiftçi, "Bu yıl ise Türkiye geneline yaydık. Beklenilenin üzerinden bir katılım sağlandı. 61 ilden 10 bin tane proje yarıştı." dedi.

Projenin mimarı Keben İlköğretim Ortaokulu teknoloji tasarım öğretmeni Mehmet Ali Akış ise "Bu proje 2010 yılında başladı. O yıl ilçe genelinde düzenledik 20 okuldan 100 eser katıldı. Bir sonraki yıl il genelindeki okullardan 500 eseri değerlendirdik. Bu yıl ise projemizi daha da büyüterek Türkiye geneline yayarak 61 ilden yaklaşık 300 okulun katılımıyla bin bir çeşit oyuncak geldi. 10 günlük çalışma sonucunda ise dereceye girenleri seçtik. Projemizde önceliğimiz el emeği olmasıydı ve şartnamesinde de belirtildiği gibi atık maddelerin doğaya verdiği zararların önüne geçilmesini sağlamaktı. Ödül alanlar taşralardan gelen öğrencilerdi. Gelecek yıl bu projeyi uluslararası yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: