Atıl Evin Duvarını Portreye Çevirdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin merkez mahallelerinden Hayrettinpaşa’da 8 yıldan bu yana ikamet eden Kadriye Işıltı, bir...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin merkez mahallelerinden Hayrettinpaşa’da 8 yıldan bu yana ikamet eden Kadriye Işıltı, bir evin duvarlarına çizdiği resimlerle dikkat çekiyor.

Hayrettin Paşa Mahallesi’nin Futbol Meydanı Sokağı sakinlerinden Kadriye Işıltı (40), çocukluktan bu yana ilgi duyduğu resim sanatındaki hünerini mahallesinde bulunan eski bir evin duvarında komşularına sergiliyor. Oturduğu evin hemen yanı başında bulunan atıl durumdaki eski bir evin duvarını kireçle boyayan Kadriye Işıltı, daha sonra bu duvara yapay çiçek, saksıları astı. Bununla yetinmeyen Işıltı, evin duvarına horoz, çiçek, böcek gibi resimler çizerek, izbe bir görünüme sahip olan evin duvarını adeta sanatsal bir tabloya dönüştürmeyi başardı. Ev hanımı olduğu için 2 çocuğunun yanı sıra evindeki güncel işlerden fırsat buldukça, duvara yeni objeler çizen Işıltı’nın mahareti ise mahalle sakinleri tarafından da takdirle kaşılanıyor.

Reklam
Reklam

Çocukluğundan bu yana resim sanatına büyük ilgisi olduğunu kaydeden Işıltı ise duvara çizdiklerinin mahalleli tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmasından son derece memnun. Kapısının önünü güzelleştirmek adına kalkıştığı duvar resimciliğine sadece bir hafta önce başladığını kaydeden Işıltı, “Köyümde muhtarımız herkes kendi evinin önünü temizlerse, belediyelere ihtiyaç kalmaz derdi. Ben ise hem kapımın önünü temizleyip, sokağımızda kötü görünen harabe evin duvarına hayat vermeye çalıştım. Hem sokağımızdaki kötü görüntüyü sona erdirdim, hem de mahallelimize farklı bir güzellik katmaya çalıştım” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: