Atıl Kutoğlu'ndan modanın sırları

Modacı Atıl Kutoğlu, moda ve tekstil sektöründe yaratıcılığa daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Bir süredir New York'ta bulunan Kutoğlu, ABD'deki Robert Koleji Mezunlar Derneğinin New York'taki geleneksel bahar toplantısına davet edilerek, moda dünyasında marka olmanın sırlarını ve uluslararası bir markanın nasıl yaratıldığını anlatan bir konuşma yaptı.

Ülkelerin tanınmış markalarıyla uluslararası platformda saygınlık kazandıklarını söyleyen genç modacı Kutoğlu, Almanya, İngiltere, ABD, Fransa denildiğinde belli markaların doğrudan akla geldiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Kutoğlu, "Türkiye'nin dünyada giderek hız kazanan bu marka yarışında maalesef arkadan geldiğini, Türkiye denilince birkaç marka ve tekstil firması dışında fazla bir ismin akla gelmediğini" söyledi.

Kutoğlu, bir modacı olarak Türk zevkini ve çizgilerini dev bir marka haline getirme isteğinden söz ettiği konuşmasında, Türkiye'de tekstil sektöründe yaratıcılığa daha çok yatırım yapılması, bunun için de daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini belirtti.

Ralph Lauren, Chanel, Christian Dior gibi dev moda markaları yaratabilmek için büyük yatırımlar yapılması gerektiğini belirten Kutoğlu, bir örnek vererek,
ABD moda sektöründe son yıllarda parlayan Zac Posen için milyonlarca dolarlık yatırım yapıldığının New York yatırım çevrelerince bilindiğini ifade etti.

Ülkelerin dev markalar yaratmasının, o ülkelerin uluslararası platformdaki saygınlığını, gelir düzeyini, refahını artırdığını, aynı zamanda ülkenin modern görünümünü de daha yükseğe çıkardığını anlatan Türk modacısı, Türkiye'de moda sektöründe "yaratıcılığa daha fazla yatırım yapılması, orijinalliğe ve kimliğe daha fazla önem verilmesi gerektiğini" belirtti.

Reklam
Reklam