Atilla Gülsar: Okullarda kayıt parası alınmıyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bazı gazetelerde yer alan 'Okullarda zorla kayıt parası...

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bazı gazetelerde yer alan 'Okullarda zorla kayıt parası alınıyor' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Atilla Gülsar, ilköğretim okullarının ardından ortaöğretim kurumlarında da artık elektronik ortamda e-kayıt sistemine geçildiğini hatırlattı.
Gülsar, “Bu yıl 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimizin kayıtları adrese dayalı olarak elektronik ortamda otomatik şekilde yapıldı. Bu durumda velilerimizin okullara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek bulunmuyor. Dolayısıyla kayıt parası istenecek bir durum da söz konusu değil.” dedi.
Okullarda kayıt parası alınmamasıyla ilgili bakanlık genelgesinin okullara gönderildiğini ifade eden Gülsar, “2011/40 Sayılı bakanlık genelgesinde gerek merkezi sistemle, gerekse sınavsız öğrenci alan bakanlığımıza bağlı her tür ve düzeydeki resmi eğitim-öğretim kurumlarına öğrenci kayıt-kabullerinde zorla bağış kabul edilmeyeceği belirtilmiştir. Bu nedenle okullarımızda kayıt esnasında zorla bağış talep edilmesi söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz