Atilla Kavdır’ın vücudu bacağı kabul etmedi

Dünyada ilk kez aynı anda iki kol ve bacak naklinin yapıldığı Atilla Kavdır’ın vücudunda yaşanan...

Dünyada ilk kez aynı anda iki kol ve bacak naklinin yapıldığı Atilla Kavdır’ın vücudunda yaşanan dolaşım sorunu nedeniyle bacak geri alındı.

Uşak’ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından bağışlanan organlarından iki kol ve bacağının dünyada ilk kez gerçekleştirilen bir ameliyatla nakledildiği Atilla Kavdır’ın vücudundaki dolaşım sorunu bacağın geri alınmasına neden oldu. Konuyla ilgili hastane önünde düzenlediği basın toplantısı düzenleyen Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, nakillerin ardından her iki hastanın da sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Kol ve bacak nakli yapılan Atilla Kavdır’da bir takım sorunlar yaşandığını anlatan Ömer Özkan, “Dolaşım sorunu yaşadık. Bu dokuyla veya damarlarıyla ilgili olabilir. Kollarda şu anda bir sorunumuz yok. Hastaya daha fazla ümit vermemek için bacağını almak zorunda kaldık. Diğer konularda bir sorun yok. Hayatını riske atmamak lazım. Onu feda ettik, ama diğer dokular duruyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Yüz nakli yapılan Uğur Acar’ın ise sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, hastaların rutin olarak kontrollerinin devam ettiğini, cerrahi açıdan sorun olup olmadığının ise 10 gün içinde belli olacağını söyledi. Yapılan ameliyatların ardından kol ve yüzde de problemler olabileceğini kaydeden Ömer Özkan, “Özellikle kol hastasında çok korkumuz yok. Eskisine dönmemiz kolay. Ama yüz nakli konusunda eğer önemli bir problem yaşarsak, hakikatten önemli olur. Enfeksiyon problemi olabilir, yüz naklinde herhangi bir problem olursa da vücudunun farklı bölgelerinden doku nakletme gibi bir durumumuz olabilir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz